Firma Claim

Subheadline H2

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

Thalinx › tijdsplanning


Doelstelling

Men streeft er naar in december 2012 een voorlopig dienst te kunnen aanbieden door de realisatie van de Intercity tussen Sittard en Aachen.

De definitieve treinverbinding zal uiterlijk 2015 klaar zijn.

Stand van zaken

Het Business Case onderzoek is afgerond en de resultaten zijn veelbelovend. De subsidieaanvraag voor het RoCK-project is in 2008 goedgekeurd. Europa helpt intensief mee aan de realisatie van de plannen.

Momenteel wordt op basis van uitgevoerde dienstregelingsonderzoeken samen met de Nederlandse Spoorwegen (NS) en Deutsche Bahn (DB) de realisatie van een IC-verbinding Sittard – Heerlen – Aachen als eerste stap op weg naar de IC-verbinding Eindhoven – Aachen voorbereidt.

Op 22 april 2010 werd door de Tweede Kamer de Motie Mastwijk-Anker over het opnemen van het HST-station Aachen in de concessie Hoofdrailnet 2015 aangenomen. Aachen vormt op die manier vanaf 2015 (naast andere HST-stations vlak achter de grens) een integraal onderdeel van het Nederlandse IC-net. Een onderzoek in opdracht van de stadsregio Parkstad Limburg en het Aachener Verkehrsverbund (AVV) heeft inmiddels een duidelijk resultaat opgeleverd: Er zijn vanuit Europese en Duitse wet- en regelgeving geen juridische belemmeringen om de concessie naar het HST station in Aachen uit te breiden. 

 

Actuele nieuws over de voortgang van het project vindt u ook in de rubriek Infocenter

Meer weten over Heerlen?

Ga dan naar de website van de gemeente.

Meer weten over Eindhoven?

Ga dan naar de website van de gemeente.

Meer weten over Aken?

Ga dan naar de website van de stad.