Firma Claim

Subheadline H2

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

Via Avantis › maatregelen


Aanleg van nieuw spoor en opknappen van bestaande lijnen

Tussen het station Kerkrade-Centrum en Spekholzerheide wordt het bestaand ZLSM-spoor opgeknapt en geschikt gemaakt voor regelmatig gebruik met moderne treinstellen.

Tussen Spekholzerheide en Aachen-Richterich komt een ongeveer 4 km lange nieuwe spoorlijn, die dwars door Avantis op het in het bestemmingsplan vrijgehouden tracé loopt.

In Richterich wordt een aansluiting op de bestaande hoofdspoorlijn Aachen – Düsseldorf gebouwd.

Nieuwe stations, betere ontsluiting

Niet alleen op Avantis komt een nieuw station op een centrale plek, ook in Spekholzerheide (Kerkrade-West) en Aachen-Richterich.

Voor de ZLSM ontstaan er bovendien nieuwe perspectieven. Door de aansluiting op het hoofdspoor in Aachen bestaat de mogelijkheid om met de historische treinen tot in Aachen te rijden – een verdere uitbreiding van grensoverschrijdend vervoer en een nieuwe toeristische attractie voor de regio.

De exploitatie

Op dit moment rijden al treinen op de trajecten Maastricht – Heerlen – Kerkrade en Aachen-Richterich – Aachen HST – Stolberg – Eschweiler – Düren. De Avantislijn verbindt deze met elkaar. Zo kunnen de treinen in de toekomst op de hele lengte van de verbinding grensoverschrijdend van Maastricht naar Düren en het Nationalpark Eifel doorrijden.

Er ontstaan aantrekkelijke nieuwe connecties zonder dat er nieuwe treinen op bestaande lijnen moeten komen. Daardoor wordt de exploitatie van het totale netwerk nog effectiever.

Het tracé

Bekijk hieronder schematische ontwerpen van het toekomstige tracé via Avantis.

De huidige infrastructuur

ZLSM-halte Aachen-Vetschau
ZLSM-halte Aachen-Vetschau
Bestaande tracé bij Spekholzerheide
Bestaande tracé bij Spekholzerheide
ZLSM-halte Spekholzerheide
ZLSM-halte Spekholzerheide
Station Kerkrade-Centrum